Inkaderen à la carte

Onze producten

Kunstwerk, foto of kledingstuk inlijsten? The Frame Factory wijst jou de weg naar een inlijster in de buurt. Traditioneel of met nieuwe (milieuvriendelijke) materialen. Bij onze verdelers krijg je de keuze uit verschillende kaders, glas en passe-partouts. Een inlijsting maak je dan ook zo goedkoop of duur als je zelf wilt.

Kaders of lijsten
Die vind je in alle maten, kleuren en soorten. Voor elk project een oplossing: modern, klassiek, kleurrijk,… Meestal gaat het om een houten kader: Ayous of dennenhout. Makkelijk te bewerken en toch stevig.

Milieuvriendelijke lijsten

Bezorgd om moeder natuur? Dan kies je voor de nieuwe generatie milieuvriendelijke of ecologisch verantwoorde kaderlijsten. Vervaardigd in hout afkomstig uit plantages. Concreet? Verdelers van The Frame Factory maken gebruik van de biologische houtsoort Durian, een fruitboom uit Zuidoost-Azië. Na dertig jaar is hij uitgebloeid en wordt hij gekapt.
Ook de afwerking van de staaflijsten is 100% natuurvriendelijk dankzij het gebruik van verf op basis van water.

Kaders in fineerhout

Deze lijsten zijn uitgevoerd in een basishout met een dun laagje edelhout (eik, notelaar, wengé). Dat maakt ze veel mooier en uniformer.

Trends in kaders

Al gehoord van de speciaal ontworpen kaders voor Dibond panelen? Vroeger was het mode om ze zonder kader op te hangen, maar in een kader komen ze veel beter tot hun recht.
Eveneens in opmars: de Photowall. Een combinatie van gelijke of totaal verschillende kaders.

Diverse passe-partouts

De passe-partout vult de ruimte tussen het object en de lijst en vervult een functionele en esthetische rol. Het karton laat het object vrij, zodat het bij condensatie niet aan het glas kleeft. En natuurlijk resulteert het ook in een mooiere afwerking.

Zuurvrij karton: PH-neutraal karton bevat een sneeuwwitte kern en is meestal goedkoper. Het laat zich ook perfect inkleuren voor een extra creatieve look. Ook een mogelijkheid: alleen de schuine binnenkant inkleuren of vergulden.

Conserverend karton: Een kunstwerk op langere termijn beschermen, dat doe je met dit type karton.

Passe-partout op maat? Vraag naar de mogelijkheden bij jouw verdeler.

Glas

Het kaderglas beschermt de inhoud. Vroeger was het simpel: je koos voor standaardglas of mat glas. Enige nadeel? Reflectie, verkleuring of vermindering van de zichtbaarheid. Vandaag is de keuze breder.

Ontspiegeld kaderglas: Zeg vaarwel tegen die vervelende weerspiegeling. Dankzij een tweezijdige coating zie je het glas nauwelijks. Perfect voor de inlijsting van schilderijen of voorwerpen.

UV-werend glas: Een onzichtbare filter beschermt kunstwerken tegen ultraviolette straling (97%): daglicht, TL-lampen, halogeenlicht, … Dit type glas deed zijn intrede in de musea maar vindt de laatste jaren vlot zijn weg naar de huiskamer. De prijs daalde dan ook gevoelig.

Acrylaat of Plexiglas: Veel lichter dan gewoon glas en bijgevolg ideaal voor grote kaders. Het biedt een prima bescherming tegen UV-stralen, maar je krijgt wel makkelijker krassen.

Optium Museum Acrylic: Het summum van het kaderglas, vooral bestemd voor musea. Het gaat immers om onstpiegeld plexiglas met alle voordelen van de andere glassoorten: UV-werend, breukvast, krasvrij…

Jouw kader(s) ophangen met een solide systeem? Of een oud kader van onder het stof halen en een tweede leven bezorgen? Doe dan zeker een beroep op de expertise van onze verdelers en restaurateurs.

Ophangsystemen

Op zoek naar een goed ophangsysteem voor in jouw woning, kantoor, openbare ruimte…?

Voordelige systemen zijn goedkoop en bieden veel kwaliteit voor hun prijs. Je verplaatst ze makkelijk zonder storende gaten in de muren te laten. De STAS Minirail is de fijnste ophangrail op de markt (16 mm) en ideaal voor een minimalistisch interieur.

Ook een optie: de profielen overschilderen of het systeem uitbreiden met magneetjes of clips. Op die manier creëer je een echte fotomuur. Leef je creatief uit en maak bijvoorbeeld een collage met vakantiekaartjes.

De verlichting integreren in een ophangsysteem voor kaders? Deze profielen van 28 mm hoog worden met een transvolt verbonden en voorzien de hele muur van verlichting. Esthetisch en functioneel: halogeen, LED…

Met het Wall Entertainment gamma hang je ook de nieuwste digitale media op. De 12V-aansluiting blijft achter het digitaal fotokader of de flatscreen TV verborgen.

Kies jouw ophangsysteem of vraag eerst advies, want onze experts vinden voor elke toepassing een geschikte oplossing.

 

Restauratie

Een verborgen schat gevonden op zolder? Fijn, maar verkeert jouw kunstwerk ook nog in goede staat? Een kader vervaardigen is een ambacht, restauratie een vak apart. Beschadigingen herstellen, de verkleurde oude vernislaag verwijderen, de verflaag verfrissen met kleurvaste pigmenten, … Allemaal ingrepen die de klok terugdraaien en de potentiële schoonheid van het object tevoorschijn toveren.

Veel van onze verdelers verdienden hun sporen in de restauratie van oude kaders en kunst. Een precisiewerkje dat de nodige behendigheid, voorzichtigheid en ervaring vereist. Vraag advies voor jouw kader of kunstwerk.